Karácsonyi cipősdoboz akció

Karácsonyi cipősdoboz akció

***Tegyetek jót, mert tudtok!***

Ez a mottója az immár tizenöt éves Gyökerek Tábornak, melynek célja, hogy határon túli magyar gyermekeknek szerezzen életre szóló élményeket.

A mostani kezdeményezésünk is ettől a gondolattól vezérelt: tegyük még örömtelibbé, szeretetteljesebbé, fényesebbé azt a karácsonyi kegyelmet, amelyet mindannyian tapasztalhatunk.
Készítsünk cipősdobozokból meglepetésekkel teli, szépen feldíszített ajándékcsomagokat. 

1.) Mivel töltsem meg?

– apró finomságokkal, édességgel;
– írószerrel, iskolaszerrel;
– saját készítésű ajándékkal;
– játékokkal;
– meleg sapkával, kesztyűvel;
– egy rajzzal, személyes levéllel;
– bármivel, aminek egy gyermeknek mosolyra húzódik a szája.

2.) Hova juttassam el a csomago(ka)t?

A csomagokat kérjük a Párbeszéd Háza portáján (1085 Budapest, Horánszky utca 20.) a Gyökerek Tábor nevére leadni, avagy valamelyik táborszervező önkéntesnek eljuttatni.
Mi garantáljuk, hogy a csomagok olyan családokhoz jutnak célba, akiknek egy-egy ajándékdoboz megemeli a karácsonyi hangulat fényességét, meghittségét és örömét.

3.) Meddig adhatok le csomagot?

Annak érdekében, hogy Szenteste a gyermekek fája alatt lehessen a csomag, az akciót 2017. december 12-ig hirdetjük meg, tehát addig van lehetőség a csomagok eljuttatására.

4.) Hova jutnak majd el a csomagok?

A csomagokat Kárpátaljára, a Vajdaságba és lehetőség szerint Erdélybe juttatjuk el olyan gyerekeknek, akiknek igaz örömet és boldogságot nyújt majd az a számos apróság, amit összekészítünk nekik. A gyerekek kb 10-15 éves, iskolás korosztály közül kerülnek kiválasztásra.
[Ha a szállításban tud bárki segíteni, vagy ezzel kapcsolatban költséghatékony ötlete van, kérjük írjon a gyokerektabor@gmail.com e-mail címre.]

5.) Bárki csatlakozhat?

Persze, örömmel vesszük családok, közösségek, cégek csatlakozását is, hogy minél több ajándékdobozt tudjunk összegyűjteni a szép és a jó érdekében. Tegyünk közösen jót, mert tudunk!

6.) Hogyan tehetem személyesebbé?

Az egyes ajándékcsomagokba egészen nyugodtan lehet kedves üdvözlőszöveget, karácsonyi jókívánságot, karácsonyi üdvözlőlapot írni, rajzolni, stb, ezzel is kézelfoghatóbbá, személyesebbé tenni a doboz rejtette apró csodákat. 

7.) Hogyan csomagoljam be?

Kérjük, hogy a doboz teteje és alja lehetőleg KÜLÖN kerüljenek csomagolásra igényes csomagolópapírral, melyet aztán majd a Gyökerek Tábor segítői és önkéntesei hozzá illő szalaggal szépen becsomagolnak és személyre szabottan összeállítják az egyes vidékekre küldendő szállítmányokat.
Fontos, hogy a dobozok ne kerüljenek leragasztásra.